Въпроси и Отговори

Как точно да използвам moby.cards?

Сканирайте Вашия код с Вашия телефон и след което създайте съобщение. Накрая поставете кода върху обект по Ваш избор и го изпратете на пътешествие.

Освен като пощенски картички mobi.cards са чудесен избор за поздравителни картички, фотоалбуми и дневници, бележник и много други. Оставете въображението Ви да се развихри …

Как да сканирам QR-код?

Сканирането на QR-Code е много лесно. Има много приложения за всички производители на смартфони в съответните магазини за приложения (App Store и Play Store и др.).
Най-лесният начин обаче е да използвате нашия уеб-базиран линк QR код скенер. В допълнение има директни линкове към магазини за приложения за добри скенери за различни смартфони.

Имам ли нужда от допълнително приложение за moby.cards?

Не. След сканиране на QR кода moby.cards се отварят директно във Вашия браузер и могат да се редактират на всяко устройство, дори и на компютър. Няма нужда да инсталирате допълнително приложение.

Защо ми е необходим акаунт?

При създаване на първата си карта, системата на moby.cards ще изиска от Вас първоначална регистрация, с Facebook, Google+ акаунт или имейл и парола.
За това има няколко основания: Първо това ще Ви даде възможност да защитите режима редактиране от непознати. Картата трябва да се редактира само от Вас. Освен това, по-късно ще можете да видите във Вашия профил всички създадени от Вас карти, които впоследствие редактирате или дори при необходимост изтривате. В допълнение можете да зададете настройките така, че по-късно тя да се вижда само от Вас в профила Ви. Това е от полза, когато използвате moby.cards за дневник или лична бележка, до които искате само Вие да имате достъп.

Какво съдържание можете да качите на mobycards.bg? Има ли ограничения?

На mobycards.bg можете да качите неограничен брой картинки, текст и рисунки . Броят на видеофайлове и файлове с данни е ограничен до три. Освен това могат да се качват до 12 аудиофайла. Максималната големина на файла не трябва да надвишава 512 MB.

В допълнение можете да включите съдържание от създадена по-рано картичка изцяло в нова картичка като един елемент  и да допълните лично обръщение или други елементи. По този начин спестявате време и можете да изпратите подобно съдържание на много роднини и приятели без да го качвате всеки път наново.

За колко време моето съдържание ще бъде запазено?

Срок на изтичане на съдържанието няма. То се запазва за цял живот заедно с QR-кода. По този начин  и след години можете, например, да подредите семейния албум и разгледате Вашите видеофайлове, снимки или аудиофайлове от „онова време“.
А по желание можете да зададете в настройките на картичката дата на изтичане, на която картичката автоматично ще се изтрие. Също така можете впоследствие да деактивирате или изтриете картичката във Вашия акаунт по всяко време.

Къде се съхраняват моите данни?

Вашите данни се съхраняват криптирани на нашите сървъри в център за данни с висока защита за достъп в град Кил, Германия. Наред с това зад mobycards.bg стои AttractSoft GmbH – компания за чист Уеб Хостинг и съхранение в Облак, която е дом на повече от 3 милиона потребители по целия свят и осъществява техническата реализация на mobycards.bg. Имаме огромен опит в обработката и сигурността на данните на нашите клиенти.

Как мога да променя вече вмъкнати елементи в Редактора?

До вмъкнатия от Вас елемент ще видите бутона с колелце. Оттук можете да променяте съдържанието на елемента, неговото разположение в съобщението, както и да го изтриете.

Мога ли да използвам Редактора на различни езици?

Можете да направите това като натиснете в горния десен ъгъл на бутона с трите чертички. С този бутон „Option“ влизате в меню, където наред с другото ще намерите избор на език.

Мога ли да променя моето съобщение по-късно?

Да. Можете да променяте съобщенията си по всяко време, дори и след като сте подарили или изпратили картата moby.cards, като влезете вашия потребителски акаунт, и отворите списъка със вече създадени карти moby.cards.

Кой може да чете съдържанието което съм качил в моята карта moby.cards?

Съдържанието може да прочете всеки, който има непосредствен достъп до QR-кода от стикера или притежава съхранен линк към него.
В настройките на Вашата карта moby.cards можете да въведете допълнителна парола, която ще я защити от неоторизиран достъп. Не забравяйте да споделите паролата с получателя.
Ако забравите паролата, можете по всяко време да я промените чрез настройките на картата през Вашия профил.
Освен това можете да настроите картата така, че само Вие да четете съдържанието само ако сте влезли в профила си.

Предавате ли съдържанието на съобщението ми на някой друг?

Не, защо ни е? Ние се придържаме стриктно към защита на личните данни съгласно германския Закон за защита на лични данни.

Каква информация трябва да предоставя?

Вие трябва да посочите единствено вашия E-mail-адрес и парола за вашия потребителски акаунт.

Къде ще мога да намеря допълнителна информация или да получа техническа поддръжка?

Можете да направите това като натиснете в горния десен ъгъл на бутона с трите чертички.
С този бутон влизате в менюто с опции, където ще намерите и бутон „Помощ“.
За допълнителни въпроси или проблеми, може да изпратите съобщение на support@moby.cards и ние ще се постараем да Ви отговорим максимално бързо и точно.